Er komen nog een paar wat koudere dagen aan.

Hardlopen onder koude omstandigheden kan prima. Maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Ga in koude omstandigheden geen lange statische warming-up houden. De oefeningen kun je ook prima thuis doen.

Kleed je voldoende warm. Meerdere laagjes is aan te bevelen. Voor de koudste omstandigheden is een thermo ondershirt als onderste laag, een loopshirt als middelste laag en een loopjack als buitenste laag ideaal. Bij minder koud weer doe je een laagje minder aan.

Loop het eerste deel van je training tegen de wind in en eindig met de wind mee. Als je bezweet bent en dan tegen de wind in moet gaan lopen, kun je behoorlijk afkoelen.

Loop bij voorkeur overdag omdat je dan beter zichtbaar bent. Als je toch in de avond wilt lopen, zorg dan dat je zichtbaar bent door het dragen van een reflectiehesje en/of verlichting.

Als er sneeuw ligt kun te toch vaak nog wel hardlopen. Doe dan geen inspannende interval maar kies voor een ontspannen rustig duurloopje.

De cooling-down kun je gedeeltelijk tijdens het hardlopen doen. Loop het laatste stuk wat rustiger. Wat rekoefeningen kun je prima thuis in de warmte doen.

Loop ze!